Onze visie

Voetbal evolueert, net als de mens, continue. Daarom is het belangrijk ons voortdurend de vraag te blijven stellen hoe we spelers nog beter kunnen opleiden. De 3 belangrijkste speerpunten van onze academy zijn:

 • Techniek
 • Loopcoördinatie
 • Stabiliteit

Qua indeling kijken wij niet naar leeftijd, maar naar voetbalniveau. Een kind van 7 die in een F1 speelt, is qua techniek, loopcoördinatie en stabiliteit vaak verder dan een speler van 10 die in de E8 speelt.

UFA-Visie-01
UFA-Visie-02
UFA-Visie-03
UFA-Visie-04
UFA-Visie-05
UFA-Visie-06

Techniek

Techniek is het aanleren van de totale balcontrole, baas zijn over de bal in elke situatie zoals:

 • Dribbelen
 • Passeren, aanleren van een beweging
 • Passen
 • Schieten
 • Aanname

De oefenvormen voor de techniektraining zijn onderverdeeld in het aanleren van de basistechnieken in stilstand, in beweging, op een pion, op een tegenstander (passieve weerstand) en op een tegenstander (actieve weerstand, waarbij je de tegenstander van verschillende kanten kan laten komen).

Bij de Mini’s en eerstejaars F-pupillen is de bal voor veel spelertjes de grootste weerstand. Eerst moeten zij leren om baas over de bal te worden tijdens het dribbelen.

Bij de tweedejaars F-pupillen en E-pupillen moet de basis worden gelegd, passeerbewegingen worden aangeleerd en zullen onder steeds grotere weerstand moeten worden uitgevoerd.

Vanaf de D-pupillen zullen spelers zich gaan specialiseren, zo zullen er verdedigers, middenvelders en aanvallers ontstaan.

Loopcoördinatie

Het moderne voetbal van vandaag, verwacht meer van de spelers dan ooit tevoren. Enkel een uitstekende balbeheersing is niet meer voldoende. Het beheersen van het lichaam i.c.m. een goede loopcoördinatie zijn van essentieel belang om een complete speler te worden.

Er zijn tal van oefeningen die onze loopcoördinatie kunnen verbeteren tijdens de voetbaltrainingen. Je kunt de loopcoördinatie trainen in oefeningen als wedstrijdjes, tikspellen, drill-oefeningen, maar ook zeker in pass- en trapoefeningen.

Het is uitermate belangrijk dat we tijdens de voetbaltrainingen op de juiste manier lopen. Lichaam goed in balans en een goed voetenwerk. Daarbij moet je de aandacht vestigen op de manier hoe we lopen, zoals:

 • Welk gedeelte van de voet gebruik je?
 • Wat is de houding van het lichaam?
 • Hoe beweegt het lichaam mee tijdens de oefening?

Stabiliteit

Met de stabiliteitsoefeningen train je de stabiliteit van de heup, knie en enkel. Waar het gaat om verbeteren van prestaties, motoriek en/of houding, staat stabiliteit centraal.

Je voert alle oefeningen uit met een bal, hierdoor train je de stabiliteit zoals je deze ook op het veld nodig gaat hebben. Bijzonder bij het trainen van stabiliteit is het minimaliseren van inspanning bij bewegen.